Cazuri sociale

Am venit în ajutorul oamenilor nevoiași.

Am aflat de curând de situația dificilă pe care o trăiește paraclisierul Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Reșița. În urma unor probleme de sănătate, a rămas cu mai multe urmări neplăcute, primind sprijin și îngrijire din partea unei asociații. Confruntându-se cu mai multe lipsuri și nemaiavând forța necesară de a se ocupa de toate, i-am făcut azi o bucurie dăruindu-i un frigider, o mașină de spălat și un televizor, pe care și noi, la rândul nostru le-am primit de la o persoană dornică să ajute, care nu mai avea nevoie de ele. Dar din dar se face Rai!
Sperăm ca acestea să îi ușureze puțin existența!

O nouă poveste, o nouă oportunitate de a ajuta. Întâmplător, una dintre colegele noastre a aflat de la Părintele Sorin Busoi despre situația dificilă în care se află un tată din Bocșa, a cărui soție a murit în urmă cu 6 ani, și crește singur 2 fete, de 14 respectiv 11 ani, încercând să se descurce cu un venit de 650 lei/lună. Împreună cu Părintele Sorin Busoi, am întocmit o listă cu necesitățile acestei familii și ne-am deplasat astăzi la domiciliul lor, să le ducem necesarul de zi cu zi, pentru o scurtă perioadă de timp.

În prag de an nou, ne-am mobilizat, împreună cu prietenii noștri de la Lions Severin, și am reușit să aducem căldură și cele trebuincioase, unei familii din satul Isverna, Județul Mehedinți. Această familie, formată din bunică, mamă și trei copii, de 14, 8 si 5 ani, au rămas în prag de an nou, cu soba defectă, fiind în pericol din cauza lipsei de căldură și a fumului din încăperi. În două zile ne-am mobilizat, și am reușit să le trimitem și să le instalăm (cu ajutorul unor vecini inimoși), 2 sobe, una de încălzit și una inclusiv pentru gătit. Astfel, această familie va putea să treacă în noul an, în condiții de siguranță.
De asemenea, prietenii noștrii de la Lions Club Drobeta Turnu Severin, le-au adus astazi alimente, haine, rechizite și jucării.
Cu această mulțumire adusă într-o familie frumoasă, terminăm acest an, 2020, cu bucuria de a dărui în suflet!

În urmă cu o săptămână, am primit un apel umanitar, prin unul dintre membrii Asociației noastre, cu privire la o familie monoparentală, o mamă cu patru copii de 14 ani,12 ani, respectiv 10 ani și un bebe de 5 săptămâni, mama confruntându-se cu o problemă de sănătate, fiind internată în spital în urma unei intervenții chirurgicale. Ne-am mobilizat cât am putut de repede, atât noi, cât și alte persoane, și am reușit să le ducem produsele de care aveau nevoie, precum și câteva lucruri care să îi ajute în această perioadă: o mașină de spălat semiautomată cu storcător (deoarece nu au apă curentă), un televizor, cărți, haine, dulciuri, și alimente. Vom urmări în continuare care sunt nevoile acestor copii, și vom fi un sprijin și pe viitor pentru ei.