17 aprilie - Ziua Mondială a Hemofiliei

20 martie - Ziua Mondială a Fericirii

Fericirea prin ochi de copil
Azi este o zi specială, ca atare, 21 de copii împărtășesc cu noi viziunea lor despre FERICIRE. Sunt atât de sinceri, spontani, frumoși…Sunt geniali, credeți-ne!!!
Voi ce părere aveți?
Mulțumim tuturor participanților, sunteți minunați!
Mulțumim, Claudiu Draghita pentru realizarea acestui minunat proiect!
Mulțumim, Mihai Butănescu pentru ajutorul dat!

22 martie - Ziua Mondială a Apei

Apa este viață - Centrul de zi ABC

Tot azi, 22 martie de Ziua Mondială A Apei, am asigurat apa la masa de prânz copiilor de la Centrul de Zi ABC din Reșița – Asistență Socială Reșița, iar copiii ne-au făcut cadou câte un desen făcut de ei despre apă.

Mulțumim, copii, sunteți minunați!

Apa este viață!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, am distribuit populației din Reșița 800 de sticle de apă plată, în încercarea de a aduce o conștientizare cu privire la importanța vitală a acesteia. Am încercat să subliniem cât de important este să ne hidratăm, cât de important este să nu risipim apa, cât de important este să nu poluăm apa, pentru că, APA ESTE VIAȚĂ!

Acțiunea a avut loc în Parcul Tricolorului din Reșița între orele 13.00 – 17.00.

Mulțumim sponsorului Parabomir SRL, pentru că a contribuit cu o parte din sticlele distribuite.

Mulțumim Piețe Reșița SA, pentru că ne-ați pus la dispoziție o căsuță în Parcul Tricolorului.

21 Februarie - Ziua internațională a limbii materne

Multilingvism şi multiculturalism
21 Februarie este Ziua Internațională a limbii materne – este ziua care promovează conservarea şi protecţia tuturor limbilor utilizate de popoarele lumii, precum și unitatea în diversitate şi înţelegerea internaţională, prin multilingvism şi multiculturalism.
Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat la realizarea acestui proiect – Un gest de bunătate, poate schimba o viață! / A gesture of kindness can change a life!

Mulțumim Mihai Butănescu pentru realizarea montajului!

13 februarie, Ziua Mondială a Radioului

Istoria radioului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului, doamna Livia Magina, cercetător științific din cadrul Muzeului Banatului Montan, ne vorbește puțin despre istoria acestuia.
Mulțumim!

1 Decembrie, Ziua Națională a României

Promovăm tradițiile românești

Morile de apă de la Rudăria

1 Decembrie – Ziua Națională a României
În această zi specială, vrem să vă aducem în atenție o datină străbună păstrată cu sfințenie de către rudădeni: măcinatul grăunțelor în sunetul inconfundabil al morilor de apă. Îl veți cunoaște pe Victor, cel mai tânăr morar din Rudăria, care păstrează și duce mai departe cu sfințenie această datină din vremuri de mult apuse.
Acest minunat moment a fost realizat de Mihai Butănescu. Mulțumim Mihai că ne ajuți să punem în valoare comorile inestimabile ale datinilor și tradițiilor românești!
Mândri că suntem români! La mulți ani, Romania! La mulți ani, români!

 

Eveniment online

Hai la șezătoare!

Având în vedere importanța zilei de 1 Decembrie, vă invităm să reaprindem magia șezătorilor de altădată și să discutăm despre tradițiile, obiceiurile și legendele noastre, sa ascultam o cantare- sa fim mândri că suntem români. Alături de noi pe live vor intra Gabriela Bularca (artizan brasovean, membră a două asociații de pofil din țară: Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov și Breasla Meșteșugarilor din Transilvania Cluj si PR al asociației din Brasov, inițiator de proiecte de educație meșteșugărească.) și Voilă Dalin ( interpret de muzică populară)

5 Decembrie, Ziua Internațională a Voluntariaului

Voluntariat în pandemie

Donează sânge!

De Ziua Internațională a Voluntariatului, colega noastră Marinela a marcat această zi, împreună cu încă doi voluntari, donând sânge la Centrul de transfuzie sanguină Reșița.
„Pentru mine voluntariatul este descris cel mai bine prin sentimentul pe care îl am în momentul în care văd bucuria și emoția din ochii celor pentru care am făcut un anumit lucru și pe care i-am ajutat. Acest sentiment nu poate fi explicat în cuvinte. Știu doar că abia îmi stăpânesc și eu emoțiile și lacrimile. Bucuria mea este la fel de mare ca și bucuria celor pe care îi ajut. „

 

Testimoniale despre voluntariat

Oameni care aduc schimbarea

Prietena noastra Nicoleta Poganu, ne împărtășește ce înseamnă voluntariatul pentru ea.
Mulțumim, Nicoleta! Faci o treabă extraordinară! Acele animăluțe au nevoie de oameni ca tine!
„Voluntariatul, cred că se poate încadra în viciu, pentru că, atunci când te apuci de el, nu te mai poți opri!”
Prietena noastra Eliana Șușară , ne împărtășește ce înseamnă voluntariatul pentru ea.
Mulțumim, Eliana! Avem nevoie de oameni ca tine!